Quantcast

L'Audiència Nacional confisca el botí que Ignacio González tenia ocult a Colòmbia

Els diners en metàl·lic que l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González tenia ocult a Colòmbia, i que va reunir per les activitats delictives relacionades amb el Canal Isabel II, ha estat decomissat per l'Audiència Nacional, en col·laboració amb la justícia panamenya i colombiana.

Segons la Cadena SER, són un total de 5,4 milions de dòlars en metàl·lic els quals González hauria ocultat, més inmubeles encara sense quantificar. La confiscació de tots els seus béns ha ssio transcendental en la posada en llibertat condicional de l'expresident en disminuir el risc de destrucció de proves.

Un altre factor clau en la investigació ha estat el viatge del jutge de l'Audiència Nacional , Manuel García Castelló; i el fiscal anticorrupció Carlos Yañez, que van prendre declaració a un testimoni que va formar part de l'engranatge suposadament corrupte. El testimoni va admetre que Ignacio González va estar al corrent de la compra de l'empresa brasilera Emissao que va causar un forat de 25 milions a les arques de l'Estat. En qualsevol cas, tots els seus comptes han estat cancel·lades.

També va mostrar la seva versió sobre això el cap de la filial llatinoamericana del Canal Isabel II, Edmundo Rodríguez, que sosté que els imputats actuaven com a organització criminal, que Ignacio González feia servir Madrid com a "centre d'operacions i decisió delictiva" i Llatinoamèrica com a "lloc d'execució" per aconseguir impunitat i protecció.