Quantcast

Termòmetres a l'alça a tot Espanya excepte la Mediterrània i les Canàries

Les temperatures van a ascendir en totes les zones excepte a la Mediterrània peninsular i Canàries, i predominarà el cel pràcticament assolellat en àmplies zones, amb precipitacions només a l'àrea cantàbrica, el nord de Navarra i els Pirineus.

Segons la predicció de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia, indica que els termòmetres marcaran valors més elevats que dijous en bona part de la península i Balears, especialment en un àrea que abasta Zamora, el nord de Salamanca, l'oest de Valladolid i el sud de Lleó, que tindran entre quatre i sis graus més.

Les capitals més caloroses seran Santa Cruz de Tenerife (25ºC), Les Palmes de Gran Canària (24), Huelva (23), Castelló de la Plana (22) i Almeria, Badajoz, Màlaga, Sevilla i València (21), mentre que farà més fred a Àvila, Segòvia i Sòria (11), i Burgos, Pamplona i Vitòria (12).

Àrees de cu atro províncies tenen avisos per fenòmens adversos: Girona (Empordà), per onades de fins a tres metres; Tarragona (sud) i Castelló (nord), per ratxes fortes de vent de fins a 80 km / h per la tarda, i les Illes Balears de Mallorca i Menorca, per pluges intenses de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora fins al migdia i onades de fins a tres metres durant gran part del dia.

NEU ALS PIRINEUS

d'altra banda, el cel estarà cobert i deixarà precipitacions a l'àrea cantàbrica , el nord de Navarra i els Pirineus , que seran més abundants a Astúries i Cantàbria. Amb menor probabilitat i de forma més feble i dispersa, també podrien donar-se en altres zones de l'extrem nord peninsular, l'est de Castella i Lleó, el Sistema Central i el Sistema Ibèric.

A les Balears s'esperen xàfecs i alguna tempesta ocasional al principi del dia, així com alguna pluja feble al nord de les illes de major relleu de Canàries, que també tendirà a remetre. El cel estarà ennuvolat o amb intervals ennuvolats a bona part de la meitat nord i el centre peninsular, i clar a la resta del país.

La cota de neu estarà situada al voltant de entre 1.200 i 1.600 metres en els Pirineus, amb tendència a pujar a entre 1.600 i 1.800 metres.

aquest divendres bufaran vents de component nord a tot Espanya, que seran fortes al nord-est de Girona i l'est de les Balears, i amb intervals de fort als Pirineus, la vall de l'Ebre, la resta del archipiélgo balear i Canàries.