Quantcast

Rajoy destaca que "tots els països de la Unió Europea han donat suport a les decisions" de l'executiu

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha destacat aquest dijous que "tots els països de la Unió Europea, el 100%, han donat suport a les decisions que s'han pres" des de l'executiu espanyol, amb motiu de la declaració d'independència de Catalunya, i ha remarcat que "ha quedat acreditat que l'Estat té la possibilitat de defensar-se davant d'aquells que vulguin destruir-lo".

Rajoy s'ha expressat en estos termes durant la cerimònia d'investidura com a doctor 'honoris causa' per la Universitat de Salamanca del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i l'expresident del Congrés dels Diputats i excomissari de la Unió Europea, Manuel Marín.

el president ha afirmat que en aquest acte "es defensen els valors en què creiem "a" la llibertat, la democràcia, el respecte als drets humans, el progrés econòmic i social i l'atenció a les persones ".

" Tots els països de la Unió Europea, el 100%, han donat suport a les decisions que s'ha n pres ", va assegurar el president del Govern, en referència a les actuacions dutes a terme per l'Executiu amb motiu de la declaració d'independència de Catalunya. Així mateix, ha posat èmfasi que "ha quedat acreditat que l'Estat té la possibilitat de defensar-se davant d'aquells que vulguin destruir-ho i aquells que vulguin passar per sobre de la llei".

Va ??afegir que "això és molt reconfortant ", igual que el fet que Juncker hagi" donat suport l'actuació del Govern espanyol "i manifestat" el seu respecte a la nostra Constitució a les nostres lleis i al nostre sistema judicial ".

Segons la seva opinió," el que s'ha posat en dubte a Catalunya en els últims temps ha estat sobretot els valors europeus ", és a dir," el valor de la democràcia, el valor de l'estat de Dret i el valor de l'imperi de la llei ".

Sobre la declaració de la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, i els cinc membres de la Taula al Tribunal Suprem, davant del magistrat Pablo Llanera, pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, Rajoy ha indicat que no li correspon a ell valorar la decisió que es prendrà, perquè "els juec és tenen una funció que marca la nostra Constitució i jo la respecto sigui quina sigui la seva decisió, m'agradi més o menys ".

PARTICIPACIÓ MASSIVA EL 21-D

< p> Així mateix, Rajoy ha destacat la importància de les eleccions autonòmiques catalanes del proper 21 de desembre i va assenyalar que "seria molt important que hi hagués una participació massiva, que tothom anés a votar i que siguin conscients que són unes eleccions en què es decideixen moltes coses ".

Sobre això, va expressar el seu desig que" d'aquí, anem a una situació de moderació, de tranquil·litat i per descomptat on tothom compleixi les seves obligacions com a espanyols i europeus, la primera de les quals és complir la llei ".

Finalment, sobre si la situació de Catalunya afectarà el creixement econòmic d'Espanya, Rajoy ha indicat que" hem baixat la nostra previsió de creixement per a l'any que ve del 2 , 6% al 2,3%, preveient que aquests esdeveniments puguin generar problemes en el futur ", perquè" hi ha coses que ja estem veient ", com ara" l'abandonament d'empreses de Catalunya "i que" està afectant al turisme i al comerç ".