Quantcast

Últimes decisions del Papa: Prohibeix la venda de tabac, fer servir el mòbil a missa i beneeix una Vespa

Moltes són les mesures que ha pres el Papa Francesc en els últims dies. L'última d'elles ha estat la prohibició de vendre tabac a la Ciutat del Vaticà , ja que considera que fumar no té cap benefici si li costa la vida a la gent. A partir de 2018, el Papa ha decidit que el Vaticà deixi de vendre cigarrets als seus empleats perquè la "Santa Seu no pot cooperar amb una pràctica que danya clarament la saluda de les persones", segons ha comentat el portaveu del Vaticà, Gref Burke .

els empleats i pensionistes del Vaticà que podien comprar els cigarrets al supermercat que es troba a l'Estat pontifici i que li suposava una font d'ingrés, no podran fer-ho a parir de l'any que ve.

Això arriba després que ahir el Pontífex beneís a la Plaça de Sant Pere la Vespa amb la qual José Antonio Fernández López, investigador i aventurer, pretén recórrer 10.000 quilòmetres fins arribar a la capital del Senegal, Dakar, per posar en marxa el projecte denominat " Vespa Extreme- Wheels for Life ", la finalitat és recaptar fons amb què l'Institut de Salut Tropical de la Universitat de Navarra investigarà les malalties que afecten a països en vies de d esenvolupament. A més, José Antonio portarà medicaments a l'Hospital Center University Aristide Li Dantec de Dakar i buscarà la conscienciació social sobre aquestes malalties.

a més, el Papa va aprofitar per dir que li feia pena veure a molts fidels, sacerdots i bisbes amb els seus mòbils aixecats mentre celebra missa a la Plaça de Sant Pere oa la basílica. "Quina lleig! i que tristesa em dóna quan celebro (missa) a la plaça i en la basílica i veig tants mòbils aixecats. i no només els fidels sinó també els capellans i bisbes. Si us plau, la missa no és un espectacle, és anar a la trobada de la Passió i de la Resurrecció del Senyor ". També aprofitava per demanar als fidels que deixessin de fer fotos i es centressin en l'essencial.