Quantcast

Brussel·les adverteix que la crisi política catalana podria tenir impacte en el creixement econòmic espanyol

La Comissió Europea adverteix que la crisi política catalana, per la deriva independentista, podria tenir impacte en el creixement econòmic espanyol, tot i que assenyala que encara és aviat per quantificar aquest efecte.

En l'informe de les previsions de tardor corresponent a Espanya, l'organisme assenyala que les reaccions del mercat als esdeveniments recents a Catalunya estan sent contingudes.

en tot cas, subratlla que "hi ha el risc que en el futur els esdeveniments podrien tenir un impacte en el creixement ", encara que en quina mesura" no pot anticipar-se "de moment.

Mentre, pel costat positiu, la Comissió creu que el creixement a Espanya podria beneficiar-se d'una contribució" més fort "del que s'esperava de la xarxa d'exportacions.

en línies generals, Brussel·les destaca que l'activitat econòmica a Espanya" es va accelerar en la primera meitat d'aquest any, recolzada pel consum privat i exportacions " .

A més a més, assenyala que "es preveu que el creixement seguirà sent sòlid però s'anirà accelerant, impulsat per una desacceleració en el sector privat consum", i que s'estima que "la taxa d'atur continuï disminuint".