Quantcast

Zoido sobre la passivitat dels Mossos a la vaga: "No era el dia per caure en provocacions"

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va valorar aquest dijous l'actuació dels Mossos d'Esquadra a la vaga d'ahir a Catalunya i va defensar que les seves intervencions van ser proporcionades.

En una entrevista a TVE , el ministre va dir que la vaga va ser un "rotund fracàs" i es van registrar "autèntics sabotatges", com quan els manifestants van tallar el trànsit ferroviari a les vies de l'AVE.

no obstant això, Zoido ha explicat que no hi va haver lesionats tot i que es van dur a terme més de 200 intervencions i més de 100 persones van ser identificades.

"Hem determinat un ús proporcional de la força per evitar que pogués haver-hi persones que patissin lesions greus com a conseqüència de la situació que estaven generant ", ha subratllat el responsable d'Interior, per tot seguit demanar als catalans que rebutgin els" xantatges "de" radicals "com els que van sortir ahir als carrers si a la jornada electoral del 21 de desembre volen que funcioni Catalunya i la seva Administració "d'una manera normal".

Va ??qualificar de correcta l'actuació dels Mossos d'Esquadra. "En termes generals es pot entendre que va ser molt equilibrada i atenent sens dubte a la proporcionalitat que en cada cas necessitaven", perquè "no era el dia per caure en provocacions", va afirmar.

Segons la seva opinió , en la jornada d'ahir es va demostrar que Espanya "no és un Estat agressor", sinó que defensa "la democràcia i l'Estat de Dret".

Preguntat sobre la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela d'empresonar a l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras ia vuit exconsellers del Govern, Zoido va expressar el seu respecte a les decisions judicials i ha demandat "acatar". "Com a ministre no entraré a fer una valoració perquè no estic disposat a posar en risc la credibilitat que ha de tenir la divisió de poders i l'Estat de Dret al nostre país", ha dit.