Quantcast

ANELLADES MÉS DE 2000 AUS PEL PROJECTE MIGRAVALLFOSCA ' Pallars, 9-11-17

En els últims tres mesos l’Estació Biològica del Pallars Jussà ha anellat 2311 aus en una nova campanya d’anellament dins del projecte MigraVallFosca, que des de l’any 2010 estudia la migració dels ocells del Pirineu.

Les aus capturades pertanyen a 60 espècies diferents, entre les més comunes hi ha el mosquiter comú i el pit-roig. Els exemplars més destacats han estat un mosquiter de doble ratlla, espècie d’origen siberià, i cinquè exemplar anellat a la Vall Fosca; i la troballa d’un mastegatatxes amb anella russa, anellat el maig del 2016 a la regió de Kaliningrad, situat a més de 2000 km del Pallars.

En els set anys d’estudi s’han anellat un total de 9273 ocells de 74 espècies diferents, sent el projecte de seguiment de la migració mitjançant l’anellament científic més important dels Pirineus.