Quantcast

PRESENTEN EL LLIBRE 'LA CASA DE LA FRONTERA' ' Cerdanya, 9-11-17

L’escriptor Rafael Vallbona i la periodista Helena Garcia Melero han presentat aquest divendres a la Biblioteca Comtat de Cerdanya el llibre de Vallbona ‘La casa de la frontera’, una novel·la que recull la història de cinc generacions de la família Grau, que des de fa més d’un segle viu a la frontera de Puigcerdà. Una avaria a la seva bicicleta durant una estada a la comarca va fer que l’autor, fill de Barcelona i també periodista, acudís a una botiga esportiva que en el passat havia estat un hostal, un establiment que ha vist passar dues guerres mundials i una de civil i que ha contemplat la transformació de Cerdanya des de finals del segle XIX fins als nostres dies.

La col·laboració de la família Grau, doncs, ha estat indispensable per escriure la novel·la. Vallbona creu que la història de la comarca està teixida a través de les petites històries personals.

A més del relat dels Grau, Vallbona ha complementat la informació amb documentació de l’Arxiu Comarcal cerdà i d’altres llibres.

‘La casa de la frontera’, de 350 pàgines i publicada per Edicions 62, ha guanyat aquest estiu el premi Sant Joan de novel·la i ja es pot trobar a les llibreries.

Parlen al vídeo: RAFAEL VALLBONA, AUTOR