Quantcast

EL COL.LEGI DE PSICÒLEGS VOL PACTAR AMB LA CASS ' Andorra, 9-11-17

El Col·legi de Psicòlegs insisteix a demanar la inclusió de l´especialitat en el sistema públic de salut. Creuen que els contactes que han mantingut darrerament amb les autoritats sanitàries acabaran de forma positiva i hi haurà tractaments coberts per la CASS. Tot i així, desconfien, perquè no han estat informats. A més es queixen que el sistema actual converteix el centre de salut mental de l´hospital en una competència deslleial.
Després de les darreres converses mantingudes amb la CASS i el ministeri de Salut, els psicòlegs creuen que entraran al sistema de salut públic. S’ha parlat, segons han comentat, de la cobertura de determinades patologies lleus, amb un nombre limitat de visites i amb derivació del metge referent. Desconeixen, però, les condicions concretes, la qual cosa els fa desconfiar. “No hem de ser-hi de qualsevol manera. El psicòleg ha de ser respectat i valorat com un professional més, un especialista de la salut mental. A l’hora de decidir amb quins criteris s’inclou el psicòleg dins de la cartera de serveis, qüestió que sembla que ja ningú posa en dubte, ha de ser tingut en compte”, demanava el president del col·legi, Òscar Fernàndez.

Els psicòlegs han criticat el paper actual del Centre de salut mental de l’hospital. Pensen que només hauria de tractar patologies greus. Consideren que els fa competència deslleial. “El sistema està muntat d’una manera que fa que l’accés sigui molt fàcil per a ells. Les tarifes que s’apliquen, fora de mercat, són una competència que es fa cap al psicòleg privat que comporta que no estiguin en igualtat de condicions ni econòmicament ni pel servei que es presta”, denuncien.

En els darrers quinze dies, el col·legi ha recollit 2.500 signatures per demanar la cobertura de la CASS. Pensen que poden arribar als 3.000 suports i per això han allargat la iniciativa fins al 30 de novembre.

Parlen al vídeo: Òscar Fernández, president del Col·legi de Psicòlegs