Quantcast

Puigdemont i els seus exconsellers: "Som el Govern legítim de Catalunya"

L'expresident català, Carles Puigdemón t, i els exconsellers que l'acompanyen a la capital belga, Toni Comín , Meritxell Serret , < b> Clara Ponsatí i Lluís Puig , han tornat a acusar l'Estat espanyol de "esmicolar l'autogovern català".

En una missiva titulada "Carta des de Bèlgica" , i divulgada a Twitter, els membres del Govern cessat es reivindiquen com "el Govern legítim de Catalunya" i adverteixen que així es presentaran davant del món. Alhora, denuncien que les detencions dels seus companys; així com la seva permanència en un país estranger, per evitar l'entrada a la presó, és contrària a l'Estat de Dret.

Toca foragitar de les Institucions a els qui se'ls han volgut Fer Seves amb 1 cop d'estat. Carta des de Bèlgica https://t.co/k19rgV2MC9 pic .twitter.com / DJldcBOeSZ

& mdash; Carles Puigdemont & # 127.895; (@KRLS) 9 novembre 2017

En la seva carta, a més, aprofiten per tornar a criticar la UE per permetre el que consideren una actuació repressiva per part de les autoritats espanyoles; i conviden a participar a la manifestació de dissabte que a Barcelona, ??que ha estat organitzada per les organitzacions independentistes ANC i Òmnium, per protestar per l'empresonament dels líders secessionistes.

Sobre la propera convocatòria electoral del 21 de desembre, asseguren que es tracta d'un "repte per recuperar la plena democràcia sense preses, sense venjances, sense imposicions, sense fúria i plena de futur, de diàleg i d'acord ".