Quantcast

Avisos per neu al Pirineu, vent a l'Ebre i pluja a les Balears i les Canàries

La predicció de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia , indica que el temps més advers serà al < b> vall d'Aran ( Girona ), que compta amb avís taronja per risc important per fer activitats a l'aire lliure per nevades copioses, ja que podrien acumular fins a 20 centímetres de gruix de neu sobre el sòl.

la resta dels avisos són grocs (risc). També nevarà, encara que més feblement, al Pirineu de Navarra, Osca i Lleida, en tant que plourà intensament en les illes de La Palma (Canàries) i de Mallorca (Balears), on podrien acumular-se entre 15 i 20 litres per metre quadrat en una hora.

l'Aemet ha activat avisos grocs per fortes ratxes de vent d'entre 70 i 80 km / h en àrees de Saragossa (ribera de l'Ebre), Tarragona (prelitoral sud) i Castelló (nord), i per fenòmens costaners a La Gomera, La Palma i el nord de Tenerife, on hi haurà mar combinada del nord amb onades de quatre a cinc metres, i Girona (Empordà) i Menorca, que tindran onades de fins a tres metres.

MENYS dE 10ºC

d'altra banda, el cel estarà ennuvolat o cobert i deixarà precipitacions a les illes occidentals de les Canàries, el nord peninsular i Balears, on tendiran a remetre en intensitat i freqüència. Seran localment fortes o persistents a La Palma i, al principi del dia, a l'est de les Balears.

També podrien ser puntualment persistents en el Cantàbric oriental, al nord-oest de Navarra i la vall d'Aran. De forma més feble i dispersa, no es descarten precipitacions a l'àrea de l'Estret, Melilla, el Sistema Central i el Sistema Ibèric. A la resta d'Espanya predominarà el cel pràcticament serè.

La cota de neu estarà situada al principi del dia entre 800 i 1.100 metres al Pirineu i al voltant de 1.200 i 1.400 metres a la resta de la meitat nord peninsuar, si bé tendirà a pujar en totes les zones.

les temperatures baixaran al centre i el sud de la península, així com a les Balears. Les capitals més caloroses seran Les Palmes de Gran Canària (27ºC), Santa Cruz de Tenerife (26) i Almeria, Huelva i Màlaga, mentre que els termòmetres estaran per sota dels 10 graus a Àvila (7), Segòvia (8) i Burgos i Soria (9).

Finalment, bufaran vents de component nord amb intervals d'intensitat forta a l'Empordà, el baix Ebre, Pirineus, Menorca i l'extrem occidental de Canàries.