Quantcast

CM.- El curs d'informador turístic arrenca amb vint persones inscrites

El curs d’habilitació d’informador turístic del qual aquest any es fa una prova pilot ha arrencat amb la inscripció de vint persones, bàsicament de l’Associació de guies turístics i d’agències de viatges. Tal com ha manifestat el ministre portaveu, Jordi Cinca, aquest curs dona continuïtat a la formació de guia cultural que es feia des del 1993 i aquesta primera edició servirà per “consolidar” properes edicions que es facin en anys següents.

Cal destacar que en acabar aquesta formació, de 70 hores lectives, es farà un treball d’avaluació entre totes les parts concernides, ministeris, formadors i alumnes, per ajustar, si escau, el contingut i la temporització de la formació de cara a una segona edició que es preveu planificar durant els primers mesos de l’any 2018. Així mateix, es programarà una nova edició del curs per al mes de juny, coincidint amb el 25è aniversari del primer curs de guies culturals que ara queda integrat en aquesta nova formació. Aquesta edició anirà destinada inicialment als candidats que vulguin treballar durant la temporada d’estiu als museus i monuments d’Andorra, tal com han informat des del Govern.

D’altra banda, Cinca ha informat també del conveni entre els ministeris de Turisme i Educació i Ensenyament Superior per dur a terme un estudi de les zones d’activitats hivernals de muntanya segons la susceptibilitat de patir allaus. Aquest treball completa els que ja s’han fet des del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya sobre la zonificació dels itineraris d’activitats de muntanya que podien patir allaus. Ara es pretén “definir diversos itineraris” perquè quedin ben documentats i a disposaició dels usuaris, com per exemple, els que fan 'randonée' perquè “puguin identificar quina és la seva dificultat tècnica i el risc d’allau en funció de les condicions meteorològiques”. Cinca ha destacat que és un treball important tenint en compte el volum de persones que fan activitats al medi natural i, d'aquesta manera, se’n farà difusió quan es tingui enllestit.

A l’últim, el consell de ministres ha aprovat l’obertura de la convocatòria de beques Fulbright per al curs acadèmic 2019-2020, per cursar estudis de màster o doctorat a una institució d’ensenyament superior dels Estats Units. El termini per fer aquestes sol·licituds s’allargarà fins al 18 de maig del 2018.