Quantcast

CM.- El Govern està convençut que la UE acceptarà un període de transitorietat llarg per al tabac

La Unió Europea (UE) acceptarà un període de transitorietat llarg per al sector del tabac, segons ha manifestat convençut el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, durant la roda de premsa setmanal posterior al consell de ministres. “Tinc el convenciment que la transitorietat necessària està assumida per la UE”, ha manifestat. De terminis no se n’ha parlat, com ja va confirmar aquest dimarts el cap de la delegació europea que negocia l’acord d’associació amb Andorra, Claude Maarten, però Cinca confia que serà “llarg”.

El portaveu del gabinet de Martí ha recordat que la primera de les llibertats que es negocia amb la UE, la de la circulació de mercaderies, es tancarà el 12 de desembre a Brussel·les, una llibertat que també inclourà “una proposta ferma per al sector tabaquer” i que serà consensuada per les dues parts.

Cinca ha expressat que les ministres d’Afers Exteriors i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Maria Ubach i Sílvia Calvó, respectivament, estan “satisfetes” de les converses amb la delegació de la UE, que va arribar aquest dimarts. La presència ‘in situ’ dels negociadors europeus ha permès que coneguin la realitat andorrana i “mostrar-los l’històric i el pes del sector”, ha remarcat el ministre portaveu. Durant els tres dies de la visita, que s’acaba aquest dijous, la delegació encapçalada per Maarten ha visitat “una fàbrica de tabac i una explotació agrícola”, de manera que tindran un coneixement aprofundit de la situació del tabac.