Quantcast

Catalá respon a Podem que els populismes són més perillosos que la corrupció

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha respost avui a Podem que per a la democràcia són més perillosos els populismes que la corrupció, afirmació que ha fet al Congrés en valorar les conclusions del judici del 'cas Gürtel 'i la investigació que està realitzant el Congrés sobre el finançament del PP.

Catalá es va referir a aquesta qüestió en el Ple de la Cambra Baixa, on la portaveu de Podem, Irene Montero, li preguntar per com va a afrontar el Govern costosa la «reparació social de la trama corrupta Gürtel».

Referent a això, el ministre va dir que si la formació estatge vol treballar contra la corrupció, seria «molt bo» que llegís l'últim informe de Transparència Internacional, on s'assegura que «el veritable risc de la democràcies europees són els populismes».

«Els populismes radicals que són els que estan atemptant contra les democràcies «, va dir el responsable de Justícia, que, en tot cas, va defensar que cal esperar que hi hagi una sentència sobre el 'cas Gürtel', perquè «ningú hauria usurpar la funció que els correspon als jutges, als tribunals a Espanya i no als diputats».

«DEMANIN PERDÓ»

Al mateix temps, Catalá es va referir al fet que Manuel Morocho Tapia, inspector en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional i que va investigar el 'cas Gürtel', digués aquest dimarts al Congrés que el president del Govern, Mariano Rajoy, va rebre «indiciàriament» diners de la presumpta 'caixa b' de la formació popular.

El responsable de Justícia va destacar que el mateix agent va assenyalar que aquesta és una afirmació a partir d'indicis, i alhora ha afegit que «ser partícip a títol lucratiu vol dir desconèixer que s'ha comès un delicte» , de manera que, hipotèticament, només podria atribuir-se a Rajoy «una responsabilitat civil i no penal».

Per la seva banda, Montero va destacar que la Fiscalia, en les conclusions del judici del 'cas Gürtel', ha realitzat contra el PP acusacions «molt greus» , ja que ha afirmat que aquest partit era part d'una «trama criminal» que va atemptar contra l'Estat de dret.

Per aquest motiu, aquesta diputada va emplaçar a la formació popular a «que demani perdó als espanyols» i «torni fins a l'últim euro robat de la corrupció». Alhora, ha afirmat que només pot qualificar-se de «lladres» als «que s'emboliquen en la bandera d'Espanya» mentre duen a terme pràctiques corruptes.