Quantcast

Montoro demana a Garzón que torni a la facultat i defensa que les retallades ja no es practiquen

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha afirmat aquest dimecres que les retallades en política econòmica a Espanya "fa molt temps que s'han deixat de practicar" , i ha assenyalat que la despesa social pujarà en 2018 un 5% i arribarà als 314.000 milions.

a la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés dels Diputats, el ministre responia així al portaveu econòmic de Units Podem, Alberto Garzón, qui ha preguntat pels motius pels quals l'executiu "ha anunciat per 2018 retallades en la proporció dels recursos econòmics destinats a sanitat, educació i protecció social mentre afirma que ja estem en plena recuperació econòmica".

Montoro ha assenyalat que "no hi ha retallades", sinó que el que hi ha "són pujades" , en la despesa social a Espanya, per afegir que arribarà als 314.000 milions en 2018 enfront dels 300.000 milions d'aquest any, fet que suposa una alça del 5%.

"Si li sembla que això són retallades, torni vostè a la facultat, a saber llegir les estadístiques i els pressupostos ", va dir el ministre Garzón, a qui li va oferir també explicar-ell personalment" a veure si ho entén ".

el responsable d'Hisenda ha detallat que, a falta de la concreció dels pressupostos de les comunitats autònomes, la previsió és que la despesa de sanitat pugi 3.300 milions en 2018, en educació ho faci en 2.000 milions i en protecció social , incloses totes les pensions, a més de 9.000 milions.