Quantcast

Rajoy espera una "participació massiva" l'21-D per començar una "nova etapa de tranquil·litat i convivència"

El president del Govern, Mariano Rajoy, espera que en les eleccions que ha convocat a Catalunya per al 21 de desembre, en aplicació de l'article 155 de la Constitució, hi hagi una "participació massiva "de la ciutadania .

Així ho ha indicat aquest dimecres a la sessió de control a l'Executiu al Congrés dels Diputats després d'una pregunta de la portaveu del PSOE, Margarita Robles, que el va interpel·lar per les mesures que prendrà el seu Gabinet davant de la "pitjor crisi de la democràcia" que està vivint Espanya a Catalunya.

Rajoy li ha recordat que el Govern ha posat en marxa el 155 per restaurar la legalitat, protegir l'economia i restablir la convivència , i per això ha convocat per al 21-d unes eleccions autonòmiques que espera que "suposin l'inici d'una nova etapa".

En aquesta nova etapa també va situar a la comissió sobre el model territorial impulsada pel PSOE al Congrés, "que posarem aviat en marxa" i que espera que sigui "útil per treballar i construir en el futur". No obstant això, ha indicat que, "en paral·lel", el Govern no oblida que el "principal objectiu" de la legislatura és "el creixement econòmic i la creació d'ocupació".

El president ha reconegut que li preocupa el futur i que aquest passa per aquests comicis , en què espera "una participació massiva perquè la gent sigui conscient, que ho és, de la importància d'aquestes eleccions". "Espero que serveixin per obrir una nova etapa política que necessàriament ha de ser una etapa de tranquil·litat, de normalitat, de convivència, en què es respectin les regles del joc, i una etapa que ajudi a la recuperació econòmica d'Espanya". < / p>

Referent a això, Rajoy ha destacat que hi ha alguns "dades preocupants" sobre la situació econòmica de Catalunya referits a l'afiliació a la Seguretat Social i l'ocupació, ja que "les coses no van com a tots ens agradaria que fossin ". "Espero que a principis de l'any que ve les coses es normalitzin", perquè cal una "etapa de tranquil·litat", va expressar el cap de l'Executiu.

Per la seva banda, la portaveu del PSOE ha subratllat que "ens equivocaríem tots" en cas de pensar que es resolen "tots els problemes" amb les eleccions , perquè hi ha una "enorme crisi de convivència, d'esquinçament social i d'empobriment econòmic" que, al seu parer, han de abordar amb "diàleg" i els socialistes aposten per "reconstruir valors pel pacte, la convivència".

Tot i el suport del PSOE a les mesures que ha posat el Govern en marxa a Catalunya, Robles li va retreure que "el que està passant a Catalunya està sent un pretext per al seu Govern per haver entrat en una paràlisi de la seva actuació" , si bé ha destacat que donen suport a la celebració d'aquestes eleccions en un "marc de seguretat jurídica com no s'han fet altres anteriors ".

Finalment, després de rebutjar les" polítiques de enfre ntamientos i de blocs ", Robles va demanar a Rajoy que" faci política ", perquè és" el moment del diàleg, de tirar ponts per aquesta Catalunya que tots volem integrada a Espanya, i que sigui model de pacte i convivència ".