Quantcast

ELS PALLARS I L'ALTA RIBAGORÇA SE SUMEN A LA VAGA ' Pallars, 8-11-17

Les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça s’han sumat a la vaga general d’aquest dimecres. Les tres comarques s’han unit per tallar el punt d’intersecció de la N-230 i la N-260 que donen accés al túnel de Viella, des de les cinc del matí la carretera s’ha tallat i a mig matí han obert dues vegades el tall durant 30 minuts. A Les també s’ha tallat la via durant part de la jornada. Els talls de carretera s’han allargat fins passades les sis de la tarda. Es calcula que el tall de l’accés al túnel de Viella ha retingut més de 250 camions.

A les 12 del migdia quasi 2000 persones s’han aplegat davant de la delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran per manifestar-se en protesta als presos polítics.

En la concentració hi ha assistit personalitats com l’exdelegada territorial Rosa Amorós, destituïda el passat dijous.

Els establiments de les comarques s’han sumat a la vaga, en canvi, la major part de cadenes de supermercats han obert com qualsevol dia.

Molts dels centres educatius del Pirineu s’han sumat a la vaga, alguns dels estudiants veuen necessari sortir al carrer a reivindicar-se.

La concentració ha recorregut diferents carrers de Tremp finalitzant a la Plaça Capdevila.

A les sis de la tarda s’ha convocat una segona concentració davant de tots els ajuntaments de Catalunya.

Parlen al vídeo: ANTONI RAMON, VEÍ PALLARS SOBIRÀ – ROSA AMORÓS, EXDELEGADA GOVERN ALT PIRINEU I ARAN – MARC CAMPANY, ESTUDIANT PALLARS SOBIRÀ