Quantcast

Vaga a Catalunya | Els piquets tallen una trentena de carreteres i bloquegen els trens

Les comunicacions per carretera són molt difícils des de primera hora en aquesta nova jornada de vaga general a Catalunya del 9-N. Els piquets han tallat l'AP-7 en diferents punts, amb pneumàtics, i està bloquejada en els seus dos extrems; també els talls arriben a l'A2, cap a Sant Joan Despí, i continuen per la C-35 C16, C17 o la N-340 , a Amposta (Tarragona).

L'acció dels piquets ha arribat al centre de les grans ciutats, i a Barcelona, la Diagonal ha estat tallada, la Gran Via està bloquejada i els Mossos d'Esquadra han hagut de desplegar-se en un carril de peatge a Vilassar /Premiá.

També la circulació dels trens és molt difícil, perquè els piquets han bloquejat les vies. A Montcada, el trànsit ferroviari està paralitzat, i a Girona, al crit de «Llibertat» desenes de persones han taponat les vies de l'AVE.

En breus, ESMORZAR popular per la República catalana a les vies de l'AVE. T'hi esperem! Porta coses per compartir de casa! D'aquí no ENS Mouen! & # 9994; & # 9994; & # 9994; pic.twitter.com/tuS9KUMt4o

L'organització Òmnium Cultural ha denunciat en un tuit que «Cap dia pot ser normal amb el Govern empresonat a Madrid. Avui, el país ens reclama parant el dia dia».

Les grans centrals sindicals, CCOO i UGT s'han desmarcat d'aquesta jornada de vaga que, finalment, només ha convocat el sindicat minoritari intersindical CSC, que reitera que la convocatòria de vaga és plenament legal.