Quantcast

CIS | La crisi a Catalunya impulsa a Ciutadans i fa caure a Podem

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat aquest dimarts el seu baròmetre corresponent al mes d'octubre. L'estudi, ve marcat per la situació a Catalunya, ja que el treball de camp es va realitzar en els primers dies del mes, coincidint amb el referèndum il·legal de l'1-O i les càrregues policials que van tenir lloc durant aquesta jornada.

En cas de celebrar avui eleccions, el CIS manté l'avantatge de quatre punts del PP sobre el PSOE, alhora que confirma la caiguda de Podem (que es deixa 1,8 punts) i l'ascens de Ciutadans (que obté 3 punts més en estimació de vot).

PP – 28% (0.8% menys que al juliol)

PSOE – 24,2% (0.7% menys que al juliol)

UNITS PODEM – 18,5% (1,8 % menys que al juliol)

CIUTADANS – 17,5% (3% més que al juliol)