Quantcast

Alan, el gos cec al que van abandonar perquè morís a la seva sort

Entre els gairebé 13.000 habitants de la d'Almeria localitat de Berja , trobem a la noia que protagonitza l'emocionant història que avui relatem i que ens deixa clar que no pot fer més honor al seu nom: Angélica.

Surt una tarda juntament amb el seu gos i un grup d'amics a fer senderisme per una zona de camins rurals bastant retirada de la població . El gos es desvia del camí que transiten i comença a bordar; a seguir-, descobreixen a un gos de raça pastor alemany tirat a terra en meitat del no-res , sense moure sota un sol de justícia i amb símptomes de tenir problemes en els seus ulls . Busquen si hi ha algú per la zona però ràpidament poden confirmar les seves pitjors sospites: al algú l'ha portat fins a aquesta zona completament intransitada a aquell gos cec, per abandonar-lo a la seva sort i que perdi de fam i set . L'impacte que pateix el grup de joves davant la possibilitat de tanta crueltat és enorme, però no perden un sol segon per ajudar a Alan , així en diuen, fan torns per carregar-lo en braços durant diversos quilòmetres, ja que el gosset no té mobilitat.

el porten al veterinari , que confirma la gairebé total ceguesa d'Alan, que també presenta una primesa aguda i problemes en les seves potes, així com alopècia i ferides a la pell.

Comencen a sol·licitar ajuda de forma urgent a diferents protectores per a l'acollida d'Alan; mentre, li construeixen un petit refugi provisional a la parcel·la d'un familiar, ja que hi ha avís de fortes pluges i no tenen un altre lloc on acollir-lo.

Durant diversos dies l'alimenten, protegeixen i acaronen fins que aconsegueixen auxili . La crida és atès per la protectora El Refugio, els qui l'acullen i proporcionen l'atenció veterinària necessària en el seu centre de Madrid.

Segons confirmen els veterinaris de El Refugi , Alan està pràcticament cec i aconsegueix superar diverses hospitalitzacions produïdes per infeccions diverses.

Un cop recuperat físicament de les seves afeccions, i anímicament, per l'afecte rebut diàriament, Alan és intervingut per extirpar-li els ulls, ja que li estaven produint múltiples complicacions.

" Estem molt feliços que Alan pugui estar avui amb nosaltres, vol dir que tot i haver perdut els seus ulls, ha salvat la vida. I és molt curiós, perquè quan estàs al seu costat, ell està supertranquil perquè sent que tu ets seus ulls, és un sentiment molt especial. Sabem que va a trobar molt aviat una família que l'adopti perquè s'ho mereix més que ningú i perquè omplirà de felicitat a la llar que li obri les seves portes. volem enviar un especial abraçada a Angélica i tot el grup d'autèntics salvadors de vides condemnades a la província d'Almeria: encomiable tasca la seva ", Va concloure Nacho Paunero, president del Refugi.

el Refugi acaba de publicar un documental que porta per títol # YoSeréTusOjos , hashtag de la campanya que també han emprès per trobar la persona o família que vulgui adoptar a Alan. Segons ens comenta l'equip de la protectora, Alan és un gos adorable, molt afectuós, dòcil, tranquil i desperta sentiments profundament especials quan estàs amb ell. Qualsevol persona interessada en adoptar-lo, pot fer-ho a través de la pàgina web de la protectora: www.elrefugio.org

La protectora El Refugio està immersa en prop de 100 procediments penals, civils i administratius en diferents comunitats autònomes.

la protectora El Refugio és una organització sense ànim de lucre, les activitats principals són la prevenció i denúncia de l'abandonament i maltractament dels animals, la gestió del seu Centre d'Adopció d'animals abandonats , el seu Centre veterinari i la realització de campanyes de divulgació, conscienciació i denúncia. Per realitzar aquestes activitats comptem únicament amb les aportacions dels nostres socis. Si algú vol adoptar a qualsevol dels gossos i gats acollits en el Centre d'Adopció, pot fer-ho en www.elrefugio.org o trucant al tel: 91.730 36 80.

Per a més informació Tel: 618193396