Quantcast

Commemoració de l'aniversari del Tractat dels Pirineus

Més d'una seixantena de persones s'han aplegat aquest diumenge al migdia a la plaça del Sol de Puigcerdà per commemorar l'aniversari del Tractat dels Pirineus, que aquest dimarts 7 de novembre fa 358 anys que es va signar. Fa més de trenta anys que l'entitat Amics de Cerdanya, amb el suport de l'institut d'Estudis Ceretans i Catalans sense fronteres, organitza aquest acte per recordar aquest fet històric que va suposar la cessió a França del comtat del Rosselló i part de Cerdanya i també per reivindicar la reunificació d'aquest territori.

L'acte ha comptat amb la presència d'alguns representants polítics de Cerdanya, l'alcalde d'Aiguatèbia, població del Conflent, membres de l'ANC i diversos veïns. Després de l'ofrena floral a la resistència catalana i dels discursos de les autoritats, l'ultra fondista Emma Roca ha ofert un discurs emotiu molt lligat a la situació política que viu Catalunya aquests dies. També s'ha fet un minut de silenci per rebutjar l'empresonament de mig govern i s'ha deixat buida la primera fila per reivindicar la llibertat dels consellers.

La commemoració ha clos amb l'actuació de la coral Capella Santa Maria.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA