Quantcast

La tardor arriba a l'equador amb molt de sol a la major part d'Espanya

La estació de tardor arriba aquest dimarts al seu equador amb temps estable a la major part del país, ja que el sol brillarà en àmplies zones i només s'esperen precipitacions una mica intenses a l'àrea cantàbrica, mentre que les temperatures pujaran en gairebé tota la península.

la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), indica que Galícia i el Cantàbric van començar el dia amb el cel pràcticament clar, però a mesura que transcorrin les hores s'anirà cobrint de núvols i deixarà precipitacions, que seran febles en general i alguna cosa més intenses a les províncies cantàbriques.

les precipitacions podrien anar desplaçant d'oest a est i afectar també a l'alt Ebre i els Pirineus. El nord de les illes de major relleu de Canàries tindran algun ruixat acompanyat de tempesta (sobretot a La Palma, on hi haurà pluges localment fortes), mentre que a la resta d'Espanya prevaldrà el temps estable i sense precipitacions.

< p> l'Aemet espera probables calitges a mitjanies i zones altes de Canàries, i la cota de neu estarà situada entre 1.500 i 1.700 metres als Pirineus, i baixarà a entre 1.400 i 1.600 metres a la Serralada Cantàbrica.

quant a les temperatures, ascendiran en bona part de l'interior peninsular, el que serà localment notable en zones de l'interior nord-est, amb entre sis i vuit graus més al Pirineu i al Sistema Ibèric.

les capitals i ciutats autònomes més caloroses del dia seran Les Palmes de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife (26ºC), Múrcia (23) i Badajoz, Huelva, Màlaga i Melilla (22), mentre que, per contra, farà més fred a Lugo, Pamplona i Segòvia (12), i Àvila, Burgo s, Palència i Vitòria (13).

Finalment, aquest dimarts bufaran vents forts o amb intervals de fort a l'Empordà (Girona), el baix Ebre, els Pirineus i Menorca, si bé tendiran a amainar , i probables ratxes fortes al final del dia al Cantàbric oriental.