Quantcast

Salut impulsa una campanya informativa sobre la Llei de drets i deures dels usuaris

La Llei de drets i deures dels usuaris i dels professionals del sistema sanitari i sobre la història clínica compartida, que va ser aprovada el passat 27 d'octubre, determina que els seus continguts han de ser difosos. Per complir amb aquest mandat, el ministeri de Salut tira endavant una campanya en la qual s'incideix en el dret a la informació i a l'autonomia, a un tracte digne, a la intimitat i la confidencialitat, els relacionats amb la història clínica compartida i en relació a la participació als projectes de recerca i també en els deures. En el marc d'aquesta campanya s'han editat 25.000 díptics i 460 cartells que estaran ubicats, en els propers dies, en llocs visibles dels centres sanitaris i sociosanitaris i, de manera paral·lela, tal com ha explicat el secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León, s'habilitarà un apartat concret a la web de Salut per a consultes.

El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha posat en relleu que «aquesta llei és una peça fonamental per a la reforma sanitària i garanteix el paper actiu del pacient en l'ús del sistema sanitari» i, a més, «dona seguretat jurídica als drets que ja 'de facto' reben els pacients». A més, ha recordat que fixa com ha de ser la història clínica compartida i com s'ha d'implementar. Álvarez ha remarcat en la presentació d'aquesta campanya que la llei fos aprovada per unanimitat després de gairebé un any de tràmit parlamentari. I fent referència a la imatge que s'ha fet servir per a la campanya, unes pedres sobre unes altres, ha remarcat que volen transmetre «l'equilibri entre els drets i els deures dels pacients».

I quant al desplegament d'aquesta llei, ha afegit que un cop es llança aquesta campanya un altre pas serà implantar en sis mesos la història clínica compartida. També s'impulsaran altres reglaments com el de voluntats anticipades. En aquest sentit, ha destacat que tot aquest desplegament està calendaritzat.