Quantcast

Junqueras i els set exconsellers empresonats recorren l'ordre de detenció

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Orios Junqueras i els set exconsellers que van ser empresonats la passada setmana han presentat sengles recursos contra l'ordre de detenció dictada per la jutge Carmen Lamela.

La magistrada acordat enviar a presó incondicional als vuit exmembres del Govern català el passat dia 2 de novembre, atenent la petició que va realitzar en aquest sentit la Fiscalia.

la instructora va justificar la seva decisió en el "alt risc de reiteració delictiva", "l'alta probabilitat que puguin alterar o destruir" proves i l'alt poder adquisitiu dels investigats, que els permetria la fugida a l'estranger i la seva supervivència fora del país.

En el recurs, els investigats destaquen que han acudit a la crida de la justícia i que no hi ha perill de destrucció de proves, ja que tots els actes que se'ls atribueixen són públics i relacionats amb la seva activitat política.