Quantcast

Aquest és el consell del Govern per limitar el risc d'obesitat i diabetis

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), va llançar aquest dilluns una campanya publicitària per fomentar una dieta saludable.

la campanya, que es difondrà en mitjans en línia fins al 21 de novembre, inclou un espot, una infografia, una falca de ràdio i cartelleria amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància que té per a la salut reduir el consum de sucre en la dieta habitual, assenyalant que no cal consumir elevades quantitats.

Així, s'insta a fer eleccions d'aliments i begudes amb menys sucre, menys greixos i menys sal per conformar una dieta més saludable, adequada, variada i equilibrada que ajudi a tenir una millor salut.

El Govern defensa la importància de consumir més productes frescos com fruites i verdures, i més llegums i peixos, entre d'altres, que, juntament amb la pràctica d'exercici física co diari, contribueixin a prevenir l'obesitat i malalties relacionades.

Entre els missatges que es destaquen en la campanya es troben que el consum excessiu de sucre incrementa el risc de patir obesitat, diabetis i malalties cardiovasculars i la importància que el consumidor consulti sempre l'etiquetatge nutricional dels aliments i així conegui les propietats nutritives i la composició dels aliments i begudes que formen part de la seva dieta habitual.

Finalment, remarca la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut de limitar el consum de sucres lliures o afegits a menys del 10% de la ingesta calòrica total, el que suposa un màxim de 50 grams al dia.