Quantcast

Una falsa versió de WhastApp enganya a més d'un milió d'usuaris

No és la primera vegada que els hackers utilitzen la popularitat de les aplicacions per a enganyar-nos. En aquesta ocasió li ha tocat a WhatsApp.

Segons ha informat 'The Hacker News', una versió idèntica a l'aplicació oficial de WhatsApp ha estat descarregada per més d'un milió d'usuaris de Google Play Store, posant en perill la seguretat dels seus smartphones .

l'app, anomenada Update WhastApp Messenger, un cop instal·lada al telèfon oferia als usuaris continguts publicitaris , encara que el objectiu dels hackers era que un cop dins de l'aplicació, els usuaris s'instal·lessin un arxiu APK que permet instal aplicacions sense necessitat d'entrar a Google Play.

Després d'estar present durant setmanes a la botiga, el "WhastApp fals" ja ha estat retirat i s'ha obert una investigació del que ha pogut passar i com ha succeït. Per comprovar si l'hem instal·lat, només hem d'anar a "Configuració" i entrar al menú de "Aplicacions". Un cop allà, comprovarem si tenim només la versió original o està també la falsa versió. Si només tenim l'original, estarem segurs.