Quantcast

Ciutadans caminant per les vies: Així ha estat la complicada matí a Rodalies Madrid

Una concatenació d'avaries ha provocat un caos aquest matí als trens de Rodalies de Madrid, amb retards que han superat l'hora i que han acabat amb centenars de viatgers arribant a peu a l'estació d'Atocha entre les vies, una situació que des d'Adif qualifiquen d ' "irregular" i que contravé els protocols.

la primera incidència ha tingut lloc a les 6.50 hores amb un tren avariat a l'entrada a l'estació de Nous Ministeris i que va causar retards importants en les línies C1, C2, C7 i C10. Una hora més tard succeïa la segona avaria amb un problema en la infraestructura de l'estació d'Atocha, epicentre de les línies de Rodalies.

Aquest últim fet és el que ha provocat que molts trens no poguessin arribar a la estació i es quedessin a mig camí, amb viatgers que han optat per obrir les portes dels vagons i arribar a peu a l'estació d'Atocha. Cristina Morcillo, una de les viatgeres afectades, va assegurar que "hi havia gent bastant aclaparada" mentre Rodalies "no informava".

"He agafat un tren a Santa Eugènia que ha trigat una hora a arribar a les proximitats de Atocha; un cop allà ha estat aturat vint minuts i sense informació ", va relatar aquesta usuària, que va agafar el seu tren a les 8.00 hores. Davant d'aquesta situació, els passatgers del seu comboi van obrir les portes i més de cent persones va acabar caminant entre les vies per arribar a Atocha.

Fonts d'Adif consultades van reconèixer que aquesta situació és "irregular" i que no respon als protocols establerts. No obstant això, segons el relat de la viatgera, ningú els va impedir caminar entre les vies i, un cop fora del tren, van aparèixer dos operaris de seguretat que els van guiar fins a l'estació, més de 500 metres.

Altres usuaris afectats denunciaven per xarxes socials que no s'havien viscut situacions de viatgers caminant per les vies "des de l'11-M". Així mateix, l'estació d'Atocha ha patit un col·lapse de viatgers amb andanes abarrotats, situació amb la qual es van trobar els usuaris que arribaven a peu a les andanes.