Quantcast

Les matriculacions de vehicles pugen un 8% a l'octubre

Les dades facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística mostren que les matriculacions de vehicles a l'octubre han estat 380, amb un augment del 8% respecte a l'octubre del 2016. El grup que més ha crescut és el dels turismes amb un 18%. Per contra, han baixat les motocicletes i els ciclomotors (-20%) i els camions i camionetes (-6,9%). D'altra banda, de gener a octubre, les matriculacions de vehicles han augmentat un 15,9% respecte al mateix període de l'any 2016 i també les dels darrers dotze mesos, que han estat 4.354, amb un augment del 14,5% respecte al mateix període de l'any anterior, en què es van matricular 3.803 vehicles. En els darrers dotze mesos tots els grups han crescut. L'augment de matriculacions el mes d'octubre es pot atribuir, en part, a la Fira d'Andorra la Vella, que és un dels punts àlgids de venda de l'any.

Pel que fa al tipus de carburant, aquest mes d'octubre destaca l'augment de vehicles de gasolina (176), mentre els de gasoil es mantenen estables (173). També s'han matriculat disset vehicles elèctrics 100%, vuit sense carburant, cinc vehicles híbrids de gasolina no endollable i un endollable, mentre que l'octubre del 2016 se'n van matricular nou, cinc, sis i cinc de cada tipus, respectivament.

Del gener fins a l'octubre d'enguany, les matriculacions de tot tipus de vehicles, excepte els híbrids de gasolina endollable, han tingut variacions positives respecte al mateix període de l'any 2016. Durant els darrers dotze mesos, han augmentat les matriculacions de vehicles de tots els grups. Destaca l'augment dels vehicles de gasolina amb 2.101, seguit dels de gasoil amb 1.912.

En relació a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, es constata una variació mensual a l'alça en el darrer mes, situant-se a l'octubre en un 0,4%.