Quantcast

Citen a declarar 8 professors de la Seu d'Urgell per l'1-0

El Jutjat de la Seu d'Urgell ha citat a declarar vuit professors de tres centres educatius de la ciutat arran de diverses denúncies interposades durant els últims dies per part d'algunes famílies en què se'ls acusa de tractar a classe el debat polític arran de l'1-O i les càrregues policials. Concretament, el jutge investiga les escoles per un possible delicte d'incitació a l'odi. Les declaracions tindran lloc aquest dimarts al matí i, de moment, estan citats el director i quatre mestres de l'escola Albert Vives, la directora i un docent del Pau Claris i la directora del Col·legi La Salle.

Recordem que fa uns dies ja van declarar les famílies denunciants. Precisament arran de fets com aquests, la Comissió de Suport a l'Escola Catalana de la Seu va començar fa uns dies una recollida de signatures a favor del model educatiu català. Justament aquest dilluns al matí han lliurat a l'alcalde de la Seu d'Urgell les més de 60.000 signatures, recollides en format paper i, sobretot, a través de de la plataforma Change.org. Ara, l'ajuntament les entregarà al Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Per la seva part, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que  «l'escola de la Seu ha estat sempre un model de cohesió social, de bon aprenentatge, de col·laboració entre els diferents centres educatius, així com un model d'ascensor social».

Batalla també ha assegurat que no sap perquè s'han concentrat tantes denúncies en escoles de la Seu d'Urgell per delictes d'odi i ha lamentat el qüestionament que s'ha fet del model d'escola catalana a la ciutat.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, MEMBRE COMISSIÓ SUPORT ESCOLA CATALANA – NOËLIA MOTLLÓ, MEMBRE COMISSIÓ SUPORT ESCOLA CATALANA – ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL