Quantcast

Els ramaders, satisfets per l'augment del preu del poltre

Puigcerdà ha acollit aquest dissabte i diumenge la 37a Fira del Cavall, una de les cites més importants del sector i un dels caps de setmana amb més afluència de visitants. Tot i la sequera dels darrers mesos, enguany els ramaders estan satisfets per l'augment del preu de venda dels poltres, que en un parell d'anys s'ha incrementat fins a 300 euros per exemplar. Això es deu, principalment, a l'augment del consum de carn de poltre en altres països com Itàlia i, des de fa poc, el Japó.

La Fira del Cavall ha tornat a comptar amb més de 700 caps de bestiar. Dissabte al matí ha tingut lloc el concurs al recinte del polígon industrial que, un any més, s'ha omplert de gom a gom per contemplar els millors exemplars de cada categoria. Des del consistori s'han mostrat satisfets de com ha anat la fira i han destacat l'impacte econòmic positiu que representa per a la vila i la comarca.

Des de l'ajuntament també celebren que la Federació del Cavall Pirinenc hagi decidit que Puigcerdà aculli l'any vinent el Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, que aquest 2017 es celebrarà a Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà. El certamen tindrà lloc dues setmanes després de la Fira del Cavall.

Pel que fa als guanyadors del concurs, Pere Tor d'Age i Jordi Formenti de Talltorta s'han emportat el primer premi en la nova categoria de sobranyes i sobranys respectivament. En terçones,el guanyador ha estat Lluís Macias de Bolvir i en terçons Pere Ginesta d'Age. En les categoria d'eugues amb pollí i quartons, el vencedor ha estat Lluís Macias i en la de sementals Pere Ginesta. Finalment el premi a les millors ramaderies se'ls han endut Josep Formenti i Lluís Macias de Bolvir.

La fira de Puigcerdà també ha comptat amb un mercat multisectorial, amb unes 400 parades de roba, complements, embotits i formatges que s'han repartit des dels carrers principals del nucli urbà fins a l'entorn de l'estany i també al polígon industrial.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ