Quantcast

Avís per vent, onatge o neu en 10 províncies del nord-est i Balears

Deu províncies situades al nord-est peninsular i Balears estan aquest dilluns amb avisos per ratxes fortes de vent, onades altes o nevades en un dia amb precipitacions a l'extrem nord peninsular, l'arxipèlag balear i el nord de les illes de major relleu de Canàries, i un descens de temperatures a la meitat est i un ascens tèrmic al nord-oest.

La predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia, indica que el més significatiu d'aquest dilluns seran les nevades en els Pirineus, els vents forts en Balears i el nord-est peninsular, i els intervals de vent molt fort en l'àrea pirinenca i el Empordà (Girona).

Els avisos taronges (risc important per fer activitats a l'aire lliure) afecten durant gran part del dia a Osca (Pirineu), Barcelona (prepirineu), Girona (Pirineu i Empordà) i Lleida (Pirineu i la Vall d'Aran) per ratxes molt fortes de vent de fins a 100 km / h, i Menorca, Mallorca (nord i nord-est) i Girona (Empordà) per onades d'entre quatre i sis metres.

La resta dels avisos són grocs (risc). El vent serà protagonista durant bona part del dia a Navarra (Pirineu), Terol (Gúdar, Maestrat i Baix Aragó), Saragossa (Cinc Viles i ribera de l'Ebre), Barcelona (depressió central i prelitoral), Girona (pre-litoral), Tarragona (sud, prelitoral nord i depressió central) , Castelló (interior nord), Eivissa , Formentera i Menorca , on bufaran ratxes d'entre 70 i 90 km /h.

A més, nevarà fins al migdia a Lleida (vall d'Aran), on podrien acumular-se fins 18 centímetres de gruix de neu, i s'espera mala mar a Tarragona (litoral sud), Castelló (litoral nord), Eivissa i Formentera.

TEMPERATURES

D'altra banda, el cel estarà ennuvolat o cobert al Cantàbric, l'alt Ebre, els Pirineus i Balears. A la resta de la meitat nord peninsular i el nord de les Canàries s'esperen intervals ennuvolats i no es descarta alguna pluja ocasional, mentre que el sol brillarà a la resta del país.

Les temperatures baixaran a la meitat est peninsular i Balears, sobretot als Pirineus (de sis a vuit graus menys), mentre que pujaran a Galícia, Astúries i Lleó. Les mínimes del dia al terç nord peninsular no es van assolir en la passada matinada, sinó que s'espera que ho facin aquesta nit.

Les capitals més caloroses seran Les Palmes de Gran Canària i Santa Cruz de Tenerife (24ºC), Cadis (23) i Almeria, Huelva i Màlaga (22), mentre que farà més fred a Burgos , Segòvia i Soria (9); Àvila i Pamplona (10), i Terol i Vitòria (11).