Quantcast

Puigdemont i 4 exconsellers, en llibertat sota fiança a Bèlgica

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, presumeix a través d'un missatge publicat a Twitter que ell es troba en «llibertat i sense fiança», mentre que la gran majoria del seu Govern cessat està «injustament empresonats per un Estat allunyat de la pràctica democràtica».

Puigdemont, al costat dels quatre exconsellers cessats que l'acompanyen a Brussel·les i que aquest diumenge es van lliurar en una comissaria, van quedar ahir a la nit en llibertat fins que es resolgui l'ordre de detenció. Hauran de comparèixer cada vegada que siguin cridats, comunicar una residència fixa i no abandonar el país.

Sobre Puigdemont i Antoni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura) pesa una euroordre de detenció i entrega, després de negar-se a comparèixer a l'Audiència Nacional el passat dijous tal com havia ordenat la jutgessa Carmen Lamela.