Quantcast

La cursa '1609 metres de Halloween' aplega uns 400 participants

Maquillats i disfressats de personatges de terror o amb roba normal de carrer, unes 400 persones de totes les edats han participat, aquest diumenge a la tarda, a la segona cursa '1609 metres de Halloween', organitzada pel Comú d'Escaldes-Engordany i els Amics de l'Atletisme d'Andorra. A banda de passar una tarda entretinguda amb la família i els amics, la prova tenia una finalitat solidària, ja que tota la recaptació de les inscripcions es destinarà a l'Associació Marc G.G. que, entre altres tasques, es dedica a recolzar i donar suport a tots aquells pares que han patit la pèrdua d'un fill. Segons han avançat des del comú escaldenc, després de dos anys seguits donant els beneficis a la mateixa entitat, l'any vinent intentaran buscar una altra associació benèfica a qui donar la recaptació.

Per aquesta segona edició, des de l'organització de la cursa esperaven que el nombre de participants augmentés. Finalment, han aconseguit igualar la xifra de l'any passat. En aquest sentit, el conseller d'Esports, Jordi Vilanova, s'ha mostrat molt satisfet amb la participació que hi ha hagut, «i més tenint en compte el mal temps que va fer ahir», ha dit. «Al final la gent està aquí i nosaltres molt contents», ha afegit Vilanova.

Abans de prova popular, al mateix carrer dels Veedors, que és on hi havia el punt de sortida i arribada, s'han disputat dues curses de 100 metres pels més petits. Després, tots els participants han recorregut la milla amb un globus de color blanc a la mà i, al final, l'han enlairat al cel en record dels éssers estimats que ja no hi són. D'aquí que la cursa tingués per lema 'Corro per tu'. Tallers de maquillatge, les actuacions dels grups Liquid Dansa i TC Escola de dansa i una xocolatada amb coca per a tots els participants han acabat d'amenitzar la jornada.