Quantcast

Guindos va als primers Eurogrup i Ecofin després de la declaració d'independència catalana

Aquesta trobada arriba després que el Govern hagi rebaixat una dècima la seva previsió de creixement del PIB per a 2018 com a conseqüència de la crisi sobiranista i quan tant les dades d'ocupació d'octubre com algunes xifres turístiques semblen indicar que la inestabilitat política està afectant l'economia catalana.

a més, des de la celebració del referèndum il·legal de l'1 d'octubre, són ja més de 2.000 les empreses que han traslladat la seva seu fora de la comunitat autònoma, moviment que es va iniciar amb la fugida de la banca, en concret de CaixaBank i el Sabadell.

en aquest Eurogrup es començarà a tractar també la successió de l'holandès Jeroen Dijsselbloem, que conclou el seu mandat el pròxim gener. < / p>

a més, aquest dimarts de Guindos acudirà també a Brussel·les a la reunió de l'Ecofin , òrgan del que formen part els responsables de finances dels països de la UE que no tenen l'euro.