Quantcast

Tres empreses opten al premi 'Olympe de Gouges' que premiarà la igualtat entre homes i dones

El 8 de març de l'any que ve es lliurarà, per primera vegada, el premi 'Olympe de Gouges' entre aquelles empreses que acreditin que tenen en compte la perspectiva de gènere en les seves accions; és a dir, que garanteixen la igualtat entre homes i dones. La convocatòria per poder optar a aquest guardó es va tancar el 31 d'octubre i han estat finalment tres les empreses que s'hi han presentat.

A partir d'ara aquests tres participants tenen temps per presentar els seus projectes; és a dir, per detallar en què consisteixen exactament i l'àrea de Polítiques d'Igualtat del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior els valorarà per escollir qui és el guanyador d'aquest premi, la creació del qual va ser anunciat el mes de març pel titular de la cartera, Xavier Espot. Llavors va remarcar que el que es pretén és afegir una mesura més a les que ja s'estan duent a terme per fer efectiva la igualtat d'oportunitats entre gèneres. El guardó vol ser, també, un reconeixement públic per als guanyadors. 

Cal destacar que des de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, i precisament al voltant d'aquesta qüestió de la igualtat, s'han fet ja dues formacions que han tingut com a objectius donar suport tècnic a les empreses per dissenyar plans d'igualtat de gènere, donar a conèixer el guardó 'Olympe de Gouges', crear sinergies entre les empreses participants i compartir casos d'èxit. Tal com explica Stella Canturri, aquestes formacions han tingut una molt bona acollida, ja que hi han pres part 22 persones en total i, “si hi ha demanda”, en faran d'altres. De fet, destaca que en aquests tallers que s'han realitzat hi han pres part empreses “emblemàtiques” del país, no només grans sinó també petites, i posa en relleu la importància que es facin formacions d'aquest tipus. És més, ha remarcat que des de la Cambra sempre estan “oberts” a propostes com aquestes, que en aquest cas va arribar des del Govern i es va veure interessant.