Quantcast

"Les lesions són un llast per a l'esport espanyol"

Si divendres al matí sortia a la llum el demolidor calvari de Cazorla '(l'asturià fa més de dos anys lluitant per recuperar-se d'una lesió de turmell) tan sols quatre hores després es confirmava que Rafa Nadal es retirava prematurament de París-Bercy. Turmell i genoll. Genoll i turmell. L'ordre dels factors no altera un producte que, en aquesta tessitura, és com menys desolador.

Les innombrables cicatrius de Cazorla exemplifiquen la naturalitat de tot esportista. Les lesions són inesperades, sinó díganselo Cech. A l'octubre de 2006 en ple Reading vs Chelsea, el genoll de Stephen Hunt podria haver acabat en un silenciós obrir i tancar d'ulls amb la vida del porter. "Té sort de seguir viu", va confessar José Mourinho en roda de premsa. Encara sort que el jove i talentós Fran Sol no pateix càncer. Aquesta notícia era l'avantsala a una infinitat d'anècdotes obscenes els protagonistes no van merèixer tenir aquest final.

En aquesta tessitura és d'obligatòria compliment reflexionar sobre la dificultat de viure de l'esport. Qualsevol moviment pot acabar amb una carrera plena d'il·lusió i, per tant, amb la 'vida' de familiars, amics i éssers estimats. Futbol, ??bàsquet, motor, tennis, entre d'altres, estan en una coctelera com menys perillosa on no hi ha cura per solucionar el major handicap de tot professional: les lesions.