Quantcast

El Bisbat d'Urgell celebra la sisena edició de la Setmana de Cinema Espiritual que arribarà a 2.000 escolars

La delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell ha tornat a organitzar la Setmana de Cinema Espiritual, que aquest any arriba a la sisena edició. Es tracta d'una cita orientada especialment al infants i joves, però també oberta al públic adult, i que implica mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat i del les comarques catalanes veïnes. Es durà a terme entre el 6 i el 10 de novembre, amb el suport dels cinemes del centre comercial illa Carlemany. Enguany es preveu la participació d'uns 2.000 escolars.

Les projeccions seran als cinemes illa Carlemany en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que serà el dimecres dia 8 de novembre a les 20.30 hores. L'entrada és gratuïta, i el Bisbat d'Urgell s'encarrega del transport dels escolars.

Amb el lema 'Fes tu el mateix', el cicle vol explicar que més enllà del cinema religiós, «la imatge audiovisual i el cinema s'obren a la dimensió transcendent de l'antropologia», tal com assenyalen des del Bisbat. Així, mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses, el cinema espiritual aprofundeix en l'expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d'una perspectiva humanista que permet reconèixer d'una forma, explícita o implícita, «en el misteri de l'ésser humà el misteri de Déu».

Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i els alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l'assignatura de religió.

S'han triat tres pel·lícules per oferir diferents aspectes. 'Lo que de verdad importa', per a alumnes de tercer cicle de primària i primer cicle de secundària, del director Paco Arango. 'La buena mentira', del director Philippe Falardeau, adreçada a alumnes de segon cicle de secundària i batxillerat, i 'Ignacio de Loyola', dirigida als adults, i que es projectarà el dimecres 8 de novembre a les 20.30 hores. Es tracta d'un film dels directors Paolo Dy i Cathy Azanza.

Aquest esdeveniment es duu a terme des de l'any 2012. En la primera edició van participar els nois i noies de secundària de les escoles confessionals i a poc a poc es van anar incorporant diferents escoles de primera ensenyança del sistema educatiu andorrà i els centres de primària del sistema educatiu espanyol, i de l'Institut espanyol. El 2014 es van incorporar alumnes del Lycée Comte de Foix i es va iniciar la participació d'instituts d'Artesa, Oliana i la Seu d'Urgell. L'any passat es van afegir estudiants del Col·legi dels Pirineus i l'escola La Salle de la Seu d'Urgell.