Quantcast

Vaga indefinida a la recollida d'escombraries de Madrid a partir de dilluns

Els sindicats UGT, CCOO i CGT han convocat una vaga indefinida a la recollida d'escombraries de la ciutat de Madrid que començarà dilluns que ve, una protesta que, segons els convocants, respon a la «negativa» de les empreses adjudicatàries per avançar en la negociació del conveni col·lectiu.

Segons indiquen en una nota les centrals sindicals, «les empreses ni tan sols parteixen del manteniment del conveni» i esperen poder augmentar la jornada laboral a 39 hores setmanals, treure els complements per incapacitat temporal o acabar amb les indemnitzacions de 55 o 60 dies depenent del tipus d'acomiadament.

En total són uns 1.600 treballadors els que estan cridats a secundar les aturades a partir de les 7.00 hores del matí del dilluns 6, en protesta pel que consideren «un retrocés en els nostres drets», ja que les concessionàries «no mantenen les condicions» de l'acord actual.

l'Ajuntament de Madrid va assegurar ahir que «la percepció de la ciutadans a sobre l'estat de neteja dels carrers de la ciutat ha millorat notablement «i que el nombre de queixes presentades per aquest motiu» ha vingut descendint en els últims temps «, una situació que s'enfronta ara a la protesta dels treballadors.