Quantcast

L'Audiència acusa també l'excomissari Villarejo de pertinença a organització criminal

L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha estat detingut aquest divendres a la presumpta comissió dels delictes de suborn, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

Fonts policials van informar que Villarejo ha estat arrestat dins d'una investigació que porta a terme l'Audiència Nacional i amb intervenció de la Fiscalia Anticorrupció.

l'excomissari va ser detingut per agents d'Afers Interns de la policia, que és el departament d'aquest cos de seguretat d'investigar als seus propis funcionaris. En l'operació també ha estat arrestada la seva dona, Gemma Isabel Alcalá i el comissari Carlos Salamanca, exresponsable de la Comissaria de l'aeroport de Barajas.

Referent a això, l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va encarregar al març de 2015 una investigació sobre el patrimoni de Villarejo, després que es publiqués que estava relacionat amb 12 societats amb 16 milions de capital.

Aquesta investigació va ser tancada sense que conclogués que l'excomissari hagués comès irregularitats. Precisament, Fernández Díaz va dir llavors que les activitats empresarials de Villarejo durant dècades "van estar autoritzades i acreditades pels òrgans i unitats corresponents en el seu moment".

Segons l'exministre, de les 16 empreses en què figura el excomandament policial ara detingut "unes funcionaven i altres no" i, a més, van ser creades fa temps.