Quantcast

La Unitat de fauna posposa l'alliberament d'una cria d'isard

Tot estava preparat per poder deixar anar en llibertat una cria d’isard, que fa setmanes té sota custòdia la Unitat de fauna, però finalment el cos ha decidit no fer-ho. L’animal pateix una forta úlcera a l’ull que li provocarà, segurament, la pèrdua d’aquest i a la vegada li podria causar una forta infecció. En vista de la situació, la Unitat de fauna ha decidit posposar, ‘sine die’ l’alliberament de la cria. 

L’isard va ser recollit pel Cos de Banders a la parròquia d’Encamp al costat de la carretera fa unes setmanes. Un cop al Centre de recuperació de fauna la unitat es va adonar que l’animal tenia un fort cop al cap que li causa problemes a l’ull esquerra. Se li va fer un primer tractament per intentar que recuperés la visió, però aquest divendres al matí, quan ha arribat el moment d’alliberar-lo, el veterinari del cos ha vist que la situació ha empitjorat. De fet, el procés per alliberar-lo ja havia començat i ja se li havia administrat el sedant per poder transportar-lo per no alterar les seves constants vitals, però finalment el procés s’ha hagut d’avortar.

Ara l’isard passarà un tractament amb el seu propi sèrum per intentar millorar l’úlcera i que no perdi l’ull. “Més endavant ja veurem que fem”, ha apuntat el cap de la Unitat de fauna, Jordi Solà. Segons com evolucioni la ferida de l’animal decidiran si finalment el deixen en llibertat. Solà ha apuntat que hi ha un risc que l’isard s’acabi acostumant a la presència humana, ja que “podria perdre la por i el respecte” fet que li complicaria viure de manera salvatge. “La intenció es alliberar-lo en un lloc on no hi hagi gent i que l’animal estigui amb altres isards i s’acostumi a la seva presència”, ha explicat el cap de la Unitat.   

Jordi Solà ha aprofitat per recordar que quan algú vegi qualsevol animal ferit o en una situació anormal, no se l’ha de tocar ni molestar. “El que s’ha de fer és avisar el Cos de Banders”. El cap de la Unitat ha indicat que un cop avisats, aquests el portaran al Centre de recuperació de fauna i “aquí li farem el tractament que sigui necessari”, ha expressat.