Quantcast

La nova vida a la presó dels exconselleres cessats

El Centre Penitenciari Madrid VII , la presó de Estremera és la moderna presó que acull els 6 exconselleres homes de l' govern de Carles Puigdemont – després de la sortida de Santi Vila-, des que aquest dijous, la magistrada de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ordenés el seu ingrés a la presó.

Se situa a 67 quilòmetres de Madrid, i s'estén al llarg de gairebé 92.000 metres quadrats, amb mòduls independents, amb 1.200 cel·les d'uns 11 metres quadrats, pel que els seus senyories el exvicepresident, Oriol Junqueras i els exconsellers, Jordi Turull, Raul Romeva , Joaquim Forn i Carles Mundó no han de conviure amb violadors o altres presos perillosos. A més compten amb un fulletó "La presó pas a pas" amb informació útil per saber com funciona el centre.

La presó compta amb els serveis sanitaris, esportius i educatius que solen estar presents en els centres penitenciaris, encara que molt ben equipats. De fet, l'edifici d'infermeria acull una consulta bucodental i equips de telemedicina, perquè els reclusos no hagin de sortir del centre per rebre assistència.

I per allò de que "mens sana in corpore sa ", la presó d'Estremera està concebuda perquè els reclusos poden desenvolupar activitats per mantenir en forma la seva ment i la seva condició física. Així, compten a l'interior amb pistes esportives, gimnàs, taules de taula, futbolí, biblioteca, sales audiovisuals o saló d'actes.

En aquesta presó, els consellers cessats també podran gaudir de "certs luxes", com veure la tele en les seves pròpies cel·les, segons publica 'El País' que cita fonts penitenciàries, previ pagament de 100 euros a la setmana, al peculi o guardiola dels presos.

d'altra banda, la presó de dones d'Alcalá-Meco acull les dues úniques exconselleras empresonades del Govern cessat, Dolors Bassa i Coll i Meritxell Borràs .

< / p>

es tracta del centre de referència per a dones, que es va construir el 1978 i compta amb 385 cel·les.