Quantcast

TOT A PUNT PER A LA FIRA DEL CAVALL ' Cerdanya, 3-11-17

Puigcerdà ja ho té tot a punt per acollir aquest cap de setmana la 37a Fira del Cavall, un dels esdeveniments més rellevants del municipi i una de les cites més importants del sector ramader. El personal de la brigada ultimava aquest divendres al matí els darrers preparatius al recinte firal del polígon industrial per tenir-ho tot a punt abans de l'arribada del bestiar. Senyalització a punt, graderia per seguir el concurs col·locada i prop de 200 corrals instal·lats. Com en les passades edicions s'espera la presència d'entre 800 i un miler de caps de bestiar.

Un dels atractius principals de la fira tornarà a ser el concurs de dissabte al matí, que enguany arrencarà mitja hora abans, a dos quarts d'onze del matí, degut a la incorporació d'una nova categoria, la de sobranys i sobranyes, que s'afegiran a les categories de terçones, eugues amb pollí, terçons, quartons i sementals.

La Fira del Cavall de Puigcerdà atrau milers de turistes a la vila i a la comarca. En passades edicions s'havien superat els 20.000 visitants. És pera això que l'ajuntament posa en marxa un dispositiu especial de seguretat i també reforçarà la senyalització. A més, s'habilitaran diverses zones d'aparcament en camps propers al recinte firal, com aquest, situat a tocar del centre comercial.
A banda de la fira ramadera, durant tot el cap de setmana els carrers de Puigcerdà acolliran un mercat multisectorial amb unes 400 parades, que es repartirà entre el polígon industrial, l'eix comercial i la zona de l'estany. Recordem que enguany no hi haura parades a la plaça Barcelona degut a les obres que s'hi estan duent a terme.