Quantcast

La Casa de la Muntanya centra el primer interclúster de salut i esports d'Actua

Actua ha organitzat per primer cop aquest dijous una sessió de treball conjunta entre els membres dels clústers de salut i esports. A la jornada, celebrada a Andorra la Vella, han participat mig centenar de representants de les diverses empreses associades que han assistit en primícia a la presentació del projecte de la Casa de la Muntanya.

Així, el director de l'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra i cap d'àrea de Medi Físic del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya, Marc Pons, ha explicat que l'espai neix amb l'objectiu de promocionar, difondre i fer reserves de les activitats d'esport i turisme de muntanya alhora que crearà noves activitats que potenciïn aquest sector. També té un vessant formatiu i potenciarà el treball conjunt de les empreses de l'àmbit de la muntanya amb l'administració pública i les entitats de recerca i innovació. La presentació del projecte tindrà lloc el proper dilluns 6 de novembre a les 11 hores.

Posteriorment ha arribat el torn del fisioterapeuta i osteòpata de Medisport, Jordi Zaragoza, que ha explicat els seus estudis relacionats amb la influència del PH en el rendiment dels esportistes d'alt nivell. Per la seva banda, els principals responsables de dinamitzar els clústers d'Acció, Joan Martí i Alberto Pezzi, han informat de les diverses estratègies que utilitzen per millorar la competitivitat de les empreses associades a la seva entitat i els reptes que cal afrontar per aconseguir que la competència treballi en equip. El ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany, també ha assistit a una part de la sessió interclúster d'aquest dijous i s'ha interessat pels projectes que s'estan desenvolupant.

A la part final de la primera sessió interclúster d'Actua, Eugeni de Santiago, del comú de Sant Julià, ha presentat Firesport, la primera Fira d'Esports, Natura i Turisme de Muntanya que se celebrarà a la parròquia laurediana del 10 al 12 de novembre. La jornada de treball ha acabat amb una demostració de les noves tecnologies que utilitza Podoactiva, una de les empreses internacionals recentment implantades a Andorra, que ha anat a càrrec del director tècnic i cofundador de Podoactiva, Javier Alfaro, i de l'especialista en podologia Elisabet Nieto.