Quantcast

Aquest és l'aliment que millora la fertilitat en els homes

Segons una investigació, liderada po r Patricia A. Martin-DeLeon , PhD de la Universitat de Delaware , que ha aparegut publicada a la revista holandesa ' Heliyon ', hi ha un aliment que podria contribuir a la millora de la salut reproductiva dels homes.

Els resultats d'aquest estudi confirmen que el consum de nous milloraria la mobilitat i la morfologia de l'esperma i ajudaria a desenvolupar ia mantenir les cèl·lules reproductores masculines .

Aquests resultats confirmen que aquesta fruita seca podria contribuir a la millora de la salut reproductiva dels homes , sumant-se així a la conscienciació iniciada pel moviment Movember ( combinant Moustache i November) que amb motiu del Dia Internacional de l'Home , el proper 19 de novembre, fa d'aquest el mes de la salut masculina.

l'estudi ha demostrat que < b> seguir una dieta suplementada amb 75 grams de nous al dia redueix la peroxidació lipídica que danya els espermatozoides . Aquest dany cel·lular perjudica la membrana plasmàtica dels espermatozoides , que està composta principalment d'àcids grassos poliinsaturats (PUFA s). El consum de nous i els PUFA s que contenen , proporcionen nutrients que són clau per ajudar a desenvolupar i mantenir les cèl·lules del cos , incloent les < b> cèl·lules reproductores de l'esperma .

Les nous són l'única font d'origen vegetal amb 13 grams d'àcids grassos poliinsaturats per porció (30 grams), que inclouen àcid alfa-linolènic (AAL), l'àcid gras d'origen vegetal omega-3 (2,5 grams per porció) que el cos humà necessita però no pot produir .

" el que és fascinant és que hem descobert que menjar nous realment pot ajudar a millorar la qualitat de l'esperma , probablement per la reducció del dany peroxidativo en els espermatozoides ", afirma Patricia A. Martin-DeLeon.

Aquesta investigació, feta amb ratolins, va mostrar que els ratolins fèrtils que van menjar nous van experimentar una millora significativa en la mobilitat i morfologia dels espermatozoides , i els infèrtils van tenir una millora significativa en la morfologia de l'esperma.

Així mateix, l'estudi complementa una investigació prèvia feta amb humans publicada al 2012 , que va determinar el paper beneficiós de les nous en la qualitat de l'esperma, en demostrar que els homes que van afegir nous a la seva dieta diària van millorar la vitalitat, la motilitat i la morfologia de l'esperma, en comparació als que no van menjar nous.

Aquests no són els únics estudis que demostra els beneficis d'aquesta fruita seca per al sector masculí de la població, i és que el 2014, la revista Journal of Medicinal Food va publicar un estudi liderat pel doctor Paul Davis, de la Universitat de Califòrnia, sobre el càncer de pròstata, que mostrava que es guir una dieta amb nous podria ajudar a alentir el creixement del càncer de pròstata.

La doctora insisteix en la importància de continuar amb els estudis científics per avançar en la conscienciació i la investigació de les malalties que afecten el sector masculí de la població, com ara el càncer de pròstata, responsable de més de 5.800 morts al nostre país.

Les nous contenen una poderosa font de nutrients substancials que aporten molts beneficis per a la salut. A més de ser l'únic fruit sec amb una quantitat significativa d'àcids grassos Omega-3 AAL d'origen vegetal, un grapat, o 30 grams al dia, proporcionen altres nutrients essencials, com ara magnesi, calci, proteïna i fibra alimentària.