Quantcast

El consum elèctric baixa un 2,3% el mes d'octubre

El consum elèctric d'Andorra durant el mes d'octubre ha estat de 41,6 gigawats hora (GWh), xifra que suposa una disminució del 2,3% respecte al mateix mes de l'any passat, segons les dades facilitades aquest dijous per FEDA. La bonança meteorològica ha estat determinant per aconseguir aquesta dada, ja que a la majoria d'edificis es posa en marxa la calefacció el mes de novembre i, si fa fred al setembre, funcionen les estufes elèctriques. D'altra banda, el consum acumulat durant els deu primers mesos de l'any ha estat de 463,7 GWh, el que representa un 1,2% menys respecte al mateix període de l'any 2016.

Pel que fa a la producció pròpia, Andorra ha generat 6,3 GWh entre la central hidràulica de FEDA (4,6 GWh) i el centre de tractament de residus de la Comella (1,7 GWh), dades que representen el 15% del consum total d'Andorra. Això suposa un augment considerable si és té en compte que la producció pròpia va representar el mes de setembre un 9%. El motiu és que durant aquell període el centre de tractament de residus no va funcionar a ple rendiment i va generar només 0,1 GWh.

el que fa a la producció fotovoltaica de l'Estació Nacional d'Autobusos durant el darrer mes ha estat de 16.162 quilowatts hora (KWh). Les xifres de consum del mes indiquen que la potència màxima registrada ha estat de 76,3 MW, el 12 d'octubre a les 22 hores.