Quantcast

Junqueras-vuit exconsellers del Govern estan a l'espera de declarar per rebel·lió a l'Audiència Nacional

L'exconsellera de Governació catalana Meritxell Borràs ha acudit aquest dijous a l'Audiència Nacional en la seva condició de investigada per presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació, els mateixos pels que han de comparèixer també l'exvicepresident la Generalitat Carles Puigdemont i els exmembres del seu Govern. Ella era un dels membres de l'Executiu que no estava previst que anés a la citació.

Cap a les 9.00 hores havien arribat a la seu de l'Audiència Nacional vuit dels exconsellers i l'exvicepresident, Oriol Junqueras . Set d'ells van arribar junts i van ser rebuts amb una ovació del grup de diputats, senadors i simpatitzants independentistes que van acudir a donar-los suport.

Escassos minuts més tard, va arribar en solitari l'exconseller Santi Vila, que va dimitir abans que es produís la votació de la declaració unilateral d'independència i una vegada que l'expresident català Carles Puigdemont decidís no convocar eleccions. Amb la seva arribada es va fer el silenci més absolut entre els manifestants.

A l'hora prevista ja havien arribat Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Ruiz. Qui no ha estat vist aquest dijous és l'exconseller Lluís Puig, que podria continuar a Brussel·les amb l'expresident de la Generalitat.