Quantcast

Puigdemont i diversos exconsellers volen cap a Barcelona des de Brussel·les

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volat aquesta nit fins a Barcelona en un vol procedent de Brussel·les al costat dels exconsellers Joaquim Forn i Dolors Bassa, segons 'La Vanguardia'. El seu retorn a Espanya es produeix el mateix dia en què l'Audiència Nacional l'ha citat a declarar el pròxim dijous 2 de novembre pels delictes de rebel·lió i sedició.

A la sortida de l'hotel on s'ha allotjat a la capital belga, Puigdemont ha assegurat que s'ha assabentat de la citació per la premsa "p er a anar a declarar es té de rebre una citació, no l'ha rebut ningú ".

El seu retorn a Espanya es produeix el mateix dia en què va oferir una roda de premsa en què va assegurar que no pensava demanar asil polític a Brussel·les, però que tampoc tenia pensat tornar fins a no tenir "garanties". A més va demanar "a la comunitat internacional que faci alguna cosa. Permetre que el Govern espanyol no dialogui o emparar la violència de l'extrema dreta és no respectar la idea d'Europa", ha assegurat. "Si hi hagués garanties d'un tractament just, independent, amb separació de poders, retornaria de manera immediata".

Puigdemont, que va haver de comparèixer al Club de Premsa de Brussel·les després que el Govern belga li denegués una sala, va anunciar que es plantejava les eleccions del 21 de desembre com un repte i que acceptaria el resultat. "Les eleccions són un repte democràtic i no ens fan por els reptes democràtics. Els comicis són un plebiscit per legitimar el 155".

L'expresident ha criticat amb duresa la querella presentada per la fiscalia per delictes de rebel·lió contra el Govern: "Ahir vam poder veure la querella del fiscal Mata. És una querella que confirma amb detall l'extrema agressivitat que planteja el Govern espanyol contra el Govern i la taula del Parlament. No es sustenta jurídicament. És una querella per perseguir idees i persones, no delictes ".