Quantcast

Uns 700 quilos de castanyes per celebrar la vigília de Tots Sants a Encamp

Una vegada més la parròquia encampadana ha acollit la celebració de la castanyada popular, que aquesta vegada ha aconseguit aplegar prop de 800 persones, entre Encamp i el Pas de la Casa. En el cas del centre del poble d'Encamp la festa s'ha concentrat, a partir de les set de la tarda d'aquest dimarts, a la plaça Sant Miquel, on s'han acostat prop de 500 encampadans a recollir vora 400 quilos de castanyes que l'organització ja havia preparat prèviament. Els que han volgut recollir les castanyes calentes han hagut de fer cua i també se'ls ha ofert, de manera gratuïta, un petit got amb moscatell. Un cop han recollit les paperines ben calentes, els assistents han omplert la plaça per pelar i tastar les castanyes, abans que es tornessin fredes.

En el cas del nucli del Pas, la celebració i preparació de les castanyes ha tingut lloc a la plaça de l'església, on s'han repartit 300 quilos a unes 200 persones. Amb els dits negres i la panxa plena, els assistents anaven cap a casa per acabar de gaudir de la celebració amb la família. D'aquesta manera, un any més, la parròquia ha organitzat i commemorat una de les festes més arrelades al territori, la de la vigília de Tots Sants.