Quantcast

Dia dels Difunts | Morir-se sense assegurança, només per a rics

A Espanya es cobren molt cara la frase que va dir Maximiliam Robespierre: "la mort és el començament de la immortalitat". Precisament per accedir a la immortalitat en certes províncies com Barcelona, ??un enterrament comporta a les arques familiars 6.441 euros de mitjana. Un desemborsament que superaria més de 9 vegades el salari mínim interprofessional, és per aquesta circumstància que cada vegada es contracten més assegurances de decessos amb pagament fraccionat

L'assegurança de decessos ha estat dominat a Espanya amb més del 60 % de la quota del mercat per 3 Asseguradores formant pràcticament un oligopoli. "És una assegurança amb una tradició molt arrelada i que en molts dels casos ha estat perjudicial per al propi assegurat en no mirar altres companyies solvents i més econòmiques", assegura el CEO del comparador iDecesos.com, Carlos Romera.

El desenvolupament d'aquest producte ha estat espectacular, fins a esdevenir un multirisc familiar. Les companyies actualment no només se cenyeixen a cobrir la defunció de l'assegurat, sinó que afegeixen cobertures addicionals com assistència en viatges, repatriació del mort en cas d'accident, neteja bucal gratuïta per assegurat, descomptes hospitalaris preferents, esborrat d'empremta digital del mort, testament online i un llarg etcètera. Segons ens comenta Carlos Romera, tots aquests serveis fan que la demanda no deixi de créixer i els clients vegin una usabilitat al llarg de la vida de la pòlissa.

En el cas d'Espanya, l'envelliment avança de manera accelerada ja que en menys de trenta anys les persones majors de 65 s'han duplicat, a més de la baixa taxa de natalitat que es registra des de fa algunes dècades. Segons la Fundació General CSIC, les persones més grans de 65 anys se situen al voltant del 17% de la població total, amb un total d'una mica més de set milions de persona, de les quals un 25% es consideren octogenàries.

< p> En el Dia de tots Sants, seran nombroses els familiars que s'acosten als cementiris de tot el país per col·locar flors i records als seus parents morts. I fins i tot aquests actes de la mateixa manera que les assegurances de decessos comporten desemborsaments molt dispars, a efectes econòmics, en funció del lloc escollit per donar sepultura al familiar i d'una sèrie de factors que condicionen l'import final.

el taüt té un preu molt volàtil depenent del model i les qualitats que s'exigeixin. Segons l'estudi de la Confederació de Consumidors i Usuaris de Madrid (CECU), es paguen per ell més de 750 euros de mitjana.

Tipus i Modalitats de pagament de l'assegurança de decessos

Moltes persones tenen l'errònia idea que tot el que s'ha pagat durant anys de prima en les seves assegurances de decessos, si canvien de asseguradora perden tot l'aportat, com si fos un pla de pensions i no és així. Aquesta idea i argument comercial de les asseguradores més longeves en aquest producte ha provocat un sobre cost per als clients. Cada edat té una prima més interessant i sempre hi ha l'opció de canviar quan vagi a donar el salt a preu.

Els tres tipus de primes que existeixen i que has de preguntar al teu assessor d'assegurances són :

– prima natural: interessa quan ets jove però va creixent segons l'edat anualment.

– prima Mixta o seminatural: igual que la primera natural fins als 65 anys en molts casos ia partir d'aquí passa a ser anivellada. El salt a primera és molt més suau que la natural.

– Prima Anivellada: és una prima més controlada però més cara.

Les modalitats de pagament poden ser 4:

– modalitat Mensual: Segueix sent la modalitat més estesa a Espanya.

– modalitat Trimestral: És la modalitat que més creix per la comoditat. < / span>

– Modalitat Semestral: Se sol utilitzar quan els imports són molt baixos i no val la pena fraccionar.

– Modalitat Anual: Per a dos perfils de clients (alt poder adquisitiu o Baix import de la prima d'assegurances)

– Modalitat prima Única: Es paga el sepeli només una vegada i el contracten majors de 65 anys d'alt poder adquisitiu o majors de 80 anys que no tenen una altra possibilitat.

Però abans de res, abans de contractar una pòlissa d'assegurança de decessos "hem de veure que producte cobreix les meves necessitats i que la companyia que contracti sigui solvent perquè és l'únic segur que volem que mai es utilitzi, pe ro quan es produeixi la mort alliberi de totes les gestions als familiars i només es preocupin de vetllar el cos ", aconsella Romera.