Quantcast

El Premi ARA Jove Periodista avança les dates de convocatòria i s'amplia fins als 25 anys

La quarta edició del Premi Jove Periodista, que convoca l'ARA Andorra, amplia enguany la franja d'edat dels participants fins als 25 anys, amb l'objectiu d'aconseguir el màxim de participació. Així, s'hi podran presentar estudiants de batxillerat i formació professional i també estudiants d'Andorra de grau universitari fins als 25 anys, independentment que cursin els seus estudis a l'estranger.

A diferència de les edicions anteriors, enguany la temàtica dels reportatges periodístics serà totalment lliure, i els estudiants s'hi poden presentar en les tres categories habituals: reportatge escrit, fotogràfic i/o audiovisual.

També amb l'objectiu de fomentar la participació, la quarta edició del premi ha avançat les dates de la convocatòria, per tal que coincideixi amb el primer trimestre del curs escolar, que és quan els estudiants tenen menys càrrega de treball. Així, la convocatòria s'ha obert aquest dimarts 31 d'octubre i els participants tenen de temps fins al 25 de gener per lliurar els seus treballs, de manera que puguin disposar de les vacances de Nadal per poder enllestir-los.

L'objectiu del certamen és despertar entre els joves l'interès per la professió de periodista i el món dels mitjans de comunicació, així com fomentar les seves habilitats comunicatives. Tal com ha indicat en roda de premsa Josep Maria Cabanes, el sotsdirector general de Banca País d'Andbank, el principal patrocinador del certamen, la voluntat és motivar els joves perquè escullin aquesta professió, tenint en compte que hi ha poca oferta de periodistes del país, perquè el dia de demà ajudin a informar i a fer que Andorra sigui cada cop més conegut. El director comercial de l'ARA Andorra, Toni Corominas, ha afegit que, precisament, la professió de periodista encara agafa més protagonisme en els moments convulsos que es viuen al país veí.

Tenint en compte l'ampliació de la franja d'edat, s'ha creat una nova categoria de premi només per als estudiants universitaris, i l'autor del millor treball s'endurà un viatge per a dues persones. Per als participants de batxillerat i formació professional es mantenen les tres categories, de manera que els autors del millor reportatge escrit i audiovisual s'enduran cadascun un Ipad de 32 GB, i el guanyador de la categoria de reportatge fotogràfic rebrà una càmera de fotos compacta Nikon. Tots els treballs, a més, seran publicats al portal ARA.ad.

Per presentar-se al premi, cal ser seguidor de les pàgines de Facebook de l'ARA Andorra i d'Andbank, el principal patrocinador, i emplenar un formulari a través del web ARA.ad o del punt d'inscripció que també s'ha habilitat a la pàgina de Facebook d'Andbank.

El jurat del Premi Jove Periodista 2018 avaluarà els treballs segons el seu interès i qualitat periodística i donarà a conèixer el seu veredicte el 8 de febrer. Està format per professionals dels diferents mitjans de comunicació del país: Xavier Mujal, director de RTVA; Arnau Colominas, director d'El Periòdic d'Andorra; Noemí Rodríguez, directora d'estratègia i comunicació de Cadena Pirenaica; Ester Pons, cap de continguts de Ràdio Ser Principat d'Andorra; i Marta Tort, coordinadora de l'ARA Andorra; així com per la responsable de comunicació d'Andbank, Meritxell Roca, i pel director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol.

El Premi ARA Jove Periodista compta amb el patrocini d'Andbank, Molines Patrimonis, Reig Capital Group, la Fundació Valentí Claverol i ST, en col·laboració amb el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.